HTML

Hasznos dolgok

Főleg olyan dolgokról szeretnék irni, amik saját tapasztalataimon alapulnak. Lesznek itt a tervek szerint tesztek, receptek, stb

Friss topikok

Linkblog

A hangos Symbian S60 3rd

2008.08.28. 12:27 HasznosMano

Hello,

Tekintettel arra, hogy én egy nokia 6650d (T-Mobile) telefont használok jelenleg ezért ebben lehetnek eltérések az ugymond szűz S60 3rd edition között. Több hasznos programot illetve képességet beépítettek ebeb a verzióba, nem véletlen talán az sem, hogy a Nokia átállt teljes egészében az S60-as platform fejlesztésére és most már a legújabb kommunikátor is ezzel a szoftverrel kerül a lelkes felhasználók kezébe.

Az olvasás képessége.

Igen, igen eljött végre az idő amikor nem kell végignyargalni mind a 200 neven a telefonkönyvben és mindenféle hangutasítást kitalálni, amelyeket a headsetbe mondva, a telefon felhívja az ismerősünket. Tesztelések alapján azt kell, hogy mondjam, hogy elég jól teljesít a szoftver, a magyar neveket is elég jó százalékban felismeri. Csak be kell mondanunk , hogy "Anya mobil" és már hivja is, autóban kimondottan áládsos ez a funkció csakúgy mint a következő

Hívó neve mint csengőhang

Annyira egyszerű és nagyszerű, hogy eddig nem tudom miért nem jutott eszébe a gyártóknak. Az s60 ezen verziója képes arra, hogy a telefonkönyvben szereplő neveket azonosítsa, felolvassa. Az előző képesség ötletes kiegészítése, üzemmódoknál tudjuk beállítani, hogy kimondja e vagy sem a hívó nevét. Ha beállítjuk akkor a csengőhang lejátszása közben egy kicsit lehalkul a zene és bemondja hogy "Anya" majd csenget tovább. Autóban szintén hasznos funkció.

Hívás elutasítása üzenettel

Szintén alapfunkció. a kijelzőn megjelenik a hívó száma , ha éppen nem szeretnénk beszélni vele, csak megnyomjuk az opciók - küld menüpontot és az alapbeállításoknál megadott üzenetet elküldi neki a telefon, utána bonthatjuk a hívást. Persze ezen funkcióra van egy sokkal kifinomultabb módszer is amely további program telepítésével érhető el, de ha valaki nem szeretne programokkal bajlódni akkor az alap funkció is remekül használható.

 

Szólj hozzá!

Címkék: s60 hang tapasztalatok funkciók 3rd névjegyzék neve hivó nevének hangfunkciók

A bejegyzés trackback címe:

https://tapasztalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr86637591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása